Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BURGONYÁS-CSAVART RÚD


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 ek. tejföl
1 tk. cukor
2 kk. só
15 dkg főtt-áttört burgonya
0,5 dl olaj
+ a tetejére szezámmag, mák, lenmag ízlés szerint

Elkészítés:


A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. Beindítom az dagasztó-kelesztő programot. Az én gépemen ez a nyolcas menüpont. Nem hagyom végig menni, csak addig, míg a kenyérsütő hallhatóan dolgozik. Mikor leáll, és már pihentetni, keleszteni kezdi a tésztát, én kiveszem egy tálba, letakarom, és úgy hagyom egy órán át pihenni. Ez idő alatt alaposan megnő. Enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrom, majd lemérem és nyolc részre elosztom. Nekem 12 dkg-os tészták jöttek ki belőle. Minden gombócot egyenként kb. 50 cm hosszú rúddá kell sodorni, majd U alakúra hajtva összetekerni a szálakat. Így nyolc fonatot kapunk, amit egy sütőpapíros tepsire téve hagyok még pihenni egy jó húsz percet. Ez idő alatt bemelegszik a sütő is. A fonatokat megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal és már mehet is a sütőben. Kb 25 perc alatt sültek aranybarnára.

BURGONYÁS-CSAVART RÚD

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Réteges sajtos-vajas kifli
Réteges sajtos-vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas briós
Fahéjas briós

1. 1 ek mézet elkeverünk 2 dl langyos tejjel, felfuttatjuk rajta az élesztőt. 2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, tejfölt, tojást, a többi mézet, az olvasztott vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciabatta (csabatta)
Ciabatta (csabatta)

Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk