Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BURGONYÁS-CSAVART RÚD


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 ek. tejföl
1 tk. cukor
2 kk. só
15 dkg főtt-áttört burgonya
0,5 dl olaj
+ a tetejére szezámmag, mák, lenmag ízlés szerint

Elkészítés:


A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. Beindítom az dagasztó-kelesztő programot. Az én gépemen ez a nyolcas menüpont. Nem hagyom végig menni, csak addig, míg a kenyérsütő hallhatóan dolgozik. Mikor leáll, és már pihentetni, keleszteni kezdi a tésztát, én kiveszem egy tálba, letakarom, és úgy hagyom egy órán át pihenni. Ez idő alatt alaposan megnő. Enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrom, majd lemérem és nyolc részre elosztom. Nekem 12 dkg-os tészták jöttek ki belőle. Minden gombócot egyenként kb. 50 cm hosszú rúddá kell sodorni, majd U alakúra hajtva összetekerni a szálakat. Így nyolc fonatot kapunk, amit egy sütőpapíros tepsire téve hagyok még pihenni egy jó húsz percet. Ez idő alatt bemelegszik a sütő is. A fonatokat megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal és már mehet is a sütőben. Kb 25 perc alatt sültek aranybarnára.

BURGONYÁS-CSAVART RÚD

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Kovászos vajas kifli
Kovászos vajas kifli

Kevesebb idő is elég neki. A dagasztás nem túl bonyolult, de jól el kell találni a hidratáltságot, hogy utána jól tudjuk formázni. A víz és a tej elegyében elkeverjük a kovászt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos kifli(Olcsó de kiadós receptek)
Sajtos kifli(Olcsó de kiadós receptek)

A hozzávalókból tésztát dagasztottam, 1 óra pihentetés után vékonyra nyújtottam, háromszögekre vágtam, szorosan a szélesebbik részétől feltekertem. Lekentem tejjel és megszórtam s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér kenyér
Fehér kenyér

Géppel jól megdagasztatjuk, kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, 230 fokon sütjük.

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)
Hűtős fahéjas csiga (Rupáner)

1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ha szárítottat használtok, akkor elég elkeverni a tejben, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk