Családireceptkönyv.hu

Zsemle(Ronika)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60dkg lisztet,
- 2 teáskanál só,
- 1 cs Instant élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- pici cukor és bő 2 dl vizet kelesztőtálba készítettem.

Elkészítés:


Átgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre
Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztettem,de már csak 20 percet.Kivettem a kelesztőből nem sodortam,csak 8 egyenlő részre vágtam.Formáztam és sütőpapírossal bélelt tepsibe raktam.Vízzel megspricceltem,leborítottam egy jénaival így tettem a sütőbe.Előmelegített 240 fokos melegbe raktam sülni.-Az én sütőm egyenletesen,lassan süt,mindig rá kell számolnom pár percet.-20 percet sült,mikor a tetőt levettem,így sütöttem tovább.De vigyázni kell,mert magas a hőfok és hamar elég.Nagyon figyeltem és piruláskor ki is vettem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundás kenyér sütőben
Bundás kenyér sütőben

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes zsemle
Gluténmentes zsemle

A hozzávalókat, robotgép segítségével, homogén tésztává dolgozzuk, kb. 10 perc alatt. A keverőtálban letakarjuk és további 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután olajos kézzel gombócok...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta
Lekváros bukta

1. Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt. 2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk