- 60dkg lisztet,
- 2 teáskanál só,
- 1 cs Instant élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- pici cukor és bő 2 dl vizet kelesztőtálba készítettem.
Átgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre
Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztettem,de már csak 20 percet.Kivettem a kelesztőből nem sodortam,csak 8 egyenlő részre vágtam.Formáztam és sütőpapírossal bélelt tepsibe raktam.Vízzel megspricceltem,leborítottam egy jénaival így tettem a sütőbe.Előmelegített 240 fokos melegbe raktam sülni.-Az én sütőm egyenletesen,lassan süt,mindig rá kell számolnom pár percet.-20 percet sült,mikor a tetőt levettem,így sütöttem tovább.De vigyázni kell,mert magas a hőfok és hamar elég.Nagyon figyeltem és piruláskor ki is vettem.
A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. Lassan hozzáadjuk a vizet, és finom tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva (f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként futtassuk meg az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. Vegyük elő a robotgép üstjét, tegyük bele a többi hozzávalót, majd a végén adjuk hozzá a felfuttatot...
Elkészítési idő: 15 perc +25 süt Nehézség: Nehéz1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez ad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű