- 60dkg lisztet,
- 2 teáskanál só,
- 1 cs Instant élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- pici cukor és bő 2 dl vizet kelesztőtálba készítettem.
Átgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre
Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztettem,de már csak 20 percet.Kivettem a kelesztőből nem sodortam,csak 8 egyenlő részre vágtam.Formáztam és sütőpapírossal bélelt tepsibe raktam.Vízzel megspricceltem,leborítottam egy jénaival így tettem a sütőbe.Előmelegített 240 fokos melegbe raktam sülni.-Az én sütőm egyenletesen,lassan süt,mindig rá kell számolnom pár percet.-20 percet sült,mikor a tetőt levettem,így sütöttem tovább.De vigyázni kell,mert magas a hőfok és hamar elég.Nagyon figyeltem és piruláskor ki is vettem.
A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, robotgép segítségével, homogén tésztává dolgozzuk, kb. 10 perc alatt. A keverőtálban letakarjuk és további 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután olajos kézzel gombócok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt. 2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű