350 g liszt
2,5 dl tej
25 g vaj vagy margarin
5 g élesztő
Pici só, cukor
tej a lekenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral.
Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk a tésztát.Kör alakúra nyújtjuk őket és mindkettőből 4 háromszöget vágunk.Kinyújtjuk es a szélesebb felétől feltekerjük.
Tejjel megkenjük.Megszorhatjuk sóval, köménymaggal.Előmelegitett sütőbe egy tálba vizet rakunk.200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
Összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy káv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítettem 180 °C-ra (4-es fokozat). Egy nagy tálba szórtam a liszteket, hozzáadtam az élesztőt, a sót, a cukrot, a félkarikákra vágott hagymát, 1 evőkanálnyi olívaol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű