50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
csipet só
1 tojássárgája
1 dl olaj
1,5 kg alma
fahéj
vaníliás cukor
cukor
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. egyik felét kiolajozott tepsibe simítjuk, rárakjuk a langyosra hűlt almát, majd betakarjuk a tészta másik felével. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és nagyobb kockákra vágjuk.
Nagyon finom kimagozott, fahéjjal, vaníliás cukorral elkevert meggyel is.
Ebbe a receptbe a melasz a színező hatása miatt került inkább, mint az íze kedvéért, ha valakinek nincs a kamrapolcon el ne rohanjon vásárolni, anélkül is tökéletes lesz. Az író s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a kovászt: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. 8-12 órára lefedve a hűtőbe tesszük. Másnap összeállítjuk a focaccia t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű