50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
csipet só
1 tojássárgája
1 dl olaj
1,5 kg alma
fahéj
vaníliás cukor
cukor
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. egyik felét kiolajozott tepsibe simítjuk, rárakjuk a langyosra hűlt almát, majd betakarjuk a tészta másik felével. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és nagyobb kockákra vágjuk.
Nagyon finom kimagozott, fahéjjal, vaníliás cukorral elkevert meggyel is.
1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos. 2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami sze...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2ó 10 p Nehézség: Közepes1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes