menu

Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
csipet só
1 tojássárgája
1 dl olaj

1,5 kg alma
fahéj
vaníliás cukor
cukor

Elkészítés:


Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. egyik felét kiolajozott tepsibe simítjuk, rárakjuk a langyosra hűlt almát, majd betakarjuk a tészta másik felével. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és nagyobb kockákra vágjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom kimagozott, fahéjjal, vaníliás cukorral elkevert meggyel is.

Almás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Tönkölyös szendvicszsemlék
Tönkölyös szendvicszsemlék

Ebbe a receptbe a melasz a színező hatása miatt került inkább, mint az íze kedvéért, ha valakinek nincs a kamrapolcon el ne rohanjon vásárolni, anélkül is tökéletes lesz. Az író s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOCACCIA variációk
FOCACCIA variációk

Elsőként elkészítjük a kovászt: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. 8-12 órára lefedve a hűtőbe tesszük. Másnap összeállítjuk a focaccia t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors kakaós csiga (Gabriella)
Villámgyors kakaós csiga (Gabriella)

Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Vizes zsömle
Vizes zsömle

1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk