25 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
6 g sütőpor
1 tojás
1/2 teáskanál vaníliaaroma
késhegynyi szódabikarbóna
rumaroma
Öntsd egy tálba a porcukrot, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverd alaposan össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és szitáld a tejfölös-cukros keverékhez. Ezután jól gyúrd össze. Ha túl lágy lenne a tészta, adj még hozzá kevés lisztet. Nyújtsd ki körülbelül 3 milliméter vastagra lisztezett felületen. Szaggasd ki a tésztát egy körülbelül 8 centi átmérőjű szaggatóval, majd szúrd ki a közepét. A maradékot ismét gyúrd össze, és szaggasd ki.
Egy serpenyőben hevíts körülbelül 1/2 liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezz bele néhány fánkot. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon kezdd el sütni. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen süljenek. Ha minden oldaluk szép piros, szedd ki. Tedd papírtörlőre, hogy az a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd lekvárral kínáld.
1. Először a vizet összekevertem a mézzel és az élesztővel, majd egyszerűen beleöntöttem az összes többi hozzávalót és fakanállal egy perc alatt összekevertem. 2. Egy hosszúkás ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyűtej, víz, élesztő, cukor fut liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni 200 fok 20-25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz