25 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
6 g sütőpor
1 tojás
1/2 teáskanál vaníliaaroma
késhegynyi szódabikarbóna
rumaroma
Öntsd egy tálba a porcukrot, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverd alaposan össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és szitáld a tejfölös-cukros keverékhez. Ezután jól gyúrd össze. Ha túl lágy lenne a tészta, adj még hozzá kevés lisztet. Nyújtsd ki körülbelül 3 milliméter vastagra lisztezett felületen. Szaggasd ki a tésztát egy körülbelül 8 centi átmérőjű szaggatóval, majd szúrd ki a közepét. A maradékot ismét gyúrd össze, és szaggasd ki.
Egy serpenyőben hevíts körülbelül 1/2 liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezz bele néhány fánkot. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon kezdd el sütni. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen süljenek. Ha minden oldaluk szép piros, szedd ki. Tedd papírtörlőre, hogy az a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd lekvárral kínáld.
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk (kenyérsütőgépben is lehet) letakarva kb. 60 percet pihentetjük. 10 darabra osztjuk,formázzuk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd újra pi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.) Ezután formázz hengert a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű