25 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
6 g sütőpor
1 tojás
1/2 teáskanál vaníliaaroma
késhegynyi szódabikarbóna
rumaroma
Öntsd egy tálba a porcukrot, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverd alaposan össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és szitáld a tejfölös-cukros keverékhez. Ezután jól gyúrd össze. Ha túl lágy lenne a tészta, adj még hozzá kevés lisztet. Nyújtsd ki körülbelül 3 milliméter vastagra lisztezett felületen. Szaggasd ki a tésztát egy körülbelül 8 centi átmérőjű szaggatóval, majd szúrd ki a közepét. A maradékot ismét gyúrd össze, és szaggasd ki.
Egy serpenyőben hevíts körülbelül 1/2 liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezz bele néhány fánkot. Mérsékeld a lángot, és kisebb hőfokon kezdd el sütni. Közben többször fordítsd át a fánkokat, hogy egyenletesen süljenek. Ha minden oldaluk szép piros, szedd ki. Tedd papírtörlőre, hogy az a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd lekvárral kínáld.
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem. Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam. Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütő...
Elkészítési idő:A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze. A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe....
Elkészítési idő:A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaj...
Elkészítési idő: