Monika Sári 10 dkg amaránt liszt, 10 dkg kókusz liszt, 5 dkg bambuszrost liszt, 3 dkg tápióka keményítő, 2 dkg útifűmaghéj, fél csomag sütőpor, másfél teáskanál só, 4 tojás, 4 evőkanál kókuszolaj, 3 dl víz. A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd az útifaghéjat belekeverjük 2 dl langyos vízbe. Ez meg fog kocsonyásodni. A tojásokat a kocsonyás adalékkal hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz, majd végül jöhet a kókuszolaj. Vizes kézzel összegyúrjuk jó alaposan, vizet adunk hozzá amennyit igényel (kb egy decit), majd megformázzuk. A kezünk mindig legyen vizes, úgy sokkal könnyebb dolgozni a tésztával.
Ne legyen az állaga túl kemény és túl lágy sem! A sütőt előmelegítjük kb 180-200 fokra, és sütőpapírra téve, a tetejét behasítgatva egy órát sütjük. Rácson hűtsétek és hűtőben tároljátok! Jó étvágyat!
Tejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 175fokra. Keverd össze a száraz hozzávalókat.. Add hozzá felvert tojásfehérjéket (nem kell kemény habbá verni) aztán a forró vizet. Keverd csomómentesre....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyútjsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászhoz valókat összekeverjük, léegalább 4 órára, letakarva langyos helyre tesszük. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, pár percre félretesszük. Egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes