660 g sima liszt (BL55)
100 g rétes liszt
250 ml langyos tej (nekem 1,5 %- os tejből 270 ml kellett)
125 ml olaj
2 tojás
40 g friss vagy 2 tasak szárított élesztő
2 ek tejpor (elhagyható)
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
A lapok megkenéséhez
100 g olvasztott vaj (ez egy kicsit sok, kb. 70-80 g elég volt nekem)
Tetejére
1 tojás sárgája
30 ml tej
Szezámmag es lenmag (nekem most csak tökmag volt itthon, azt zúztam össze mozsárban)
Esti dagasztás, és hűtőben hideg kelesztés
Másnap reggel/hajnalban formázás…
A mozarellát és a kókuszkrémet ( mascarponét ) egy mikrózható tálba tesszük és 1 percig mikrózzuk, majd meg keverjük, majd vissza 1 percre, majd megint keverés. Ezt addig csináljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű