50 dkg tönkölybúza liszt
1 ek só
2 ek xilit
1 tk szódabikarbóna 4-5 csepp citromlével felpezsegtetve
3 ek mag
7 ek olívaolaj
3 dl kézmeleg víz
A hozzávalókat összedolgozzuk. Kisebb dagasztás után cipót formázunk belőle és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
A lisztet a sóval elkeverem, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejfölt és a tejet, belemorzsolom az élesztőt és alaposan összekeverem. Kézzel simára dagasztom. Amikor selymessé v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), lecsepegtetem, és a túróhoz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA liszteket előre szitáljuk át, az élesztőt pedig langyos tejben, kevés cukorral futtassuk fel. A két fajta lisztet egy keverőtálban öntsük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegítem a sütőt. A túrót a porcukrot tejet olajat összekeverjük végén a lisztel elkevert sütőport összegyúrjuk. 3 mm vastagra nyújtom olajjal kenjük a tésztát me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű