- 300 gr GM kenyérliszt(Schar mix B)
- 200 gr kukorica liszt
- 2 ek. cukor
- 400-450 ml tej
- 1 csomag porélesztő
- fél csomag vaníliáscukor
Tetejére:
- meleg tej + cukor szórás
A tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez.
Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótlom, amennyi szükséges, amennyit a liszt felvesz.
Ez után kb. 20-30 percig kelesztem szobahőmérsékleten, majd keles után belisztezett nyújtólapon átgyúrom, majd 6 egyenlő részre osztom. Ezután mind a 6 részt külön henger alakúvá formázom, majd elkezdem egymásra csiga alakban feltekerni. Tetejét meleg tejjel majd cukorral megszórtam és így sütöttem 180 fokon 25-30 percig.
Sokszor sütök sütőpapír nélkül, mert elfelejtek itthonra hozni, olyankor kivajazom a tepsit, majd egy kis kukorica vagy riszliszttel megszórom. Én jobban szeretem a kukorica lisztet, mert sokkal finomabb lesz az alja a pékárunak és nem is fog da tapadni.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalókat összegyúrjuk , kicsi golyókat formázunk és tepsibe rakjuk. mindegyik tetejére csokidarabot nyomunk . 200 fokon 10 perc alatt megsül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot és fakanállal vagy tiszta kézzel jói meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel, nagyon jól eldolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű