8 tojás szoba hőmérsékletű
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
1 kk citromlé
Sütő előmelegíteni 180° légkeverésen; 30-35 perc kb ( 180°-on 10 percig majd 160°-on 25 percig )
Tojásfehérje + cukor +só+citromlé= egybe ;( tejföl állagúra , hajoljon a teteje )
tojássárgáját külön fehéredésig felverni ;
a felvert tojásfehérjehabba kézzel ( fakanál) keverjük a sárgáját , majd a sütőporos lisztet átszitálva szintén kézzel ( fakanál) keverjük bele .
A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral , majd a tésztát beleöntjük és gúla alakúra formázzuk . ( közepe púpos ) . Sütjük . Sütőt tilos kinyitni !!. Mikor letelt az idő lekapcsoljuk de nem vesszük ki a sütőből hanem bent hagyjuk kihűlni , résnyire nyitott ajtónál !! Mikor kihűlt akkor vesszük ki a sütőből , körbe vágjuk a formába , kivesszük , megfordítjuk a papírt levesszük róla . Ezáltal ez lesz a teteje a piskótának ...3 részre szépen vágható . ? Mindig sikerül .
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel. Minden egyes sütés előtt pici olajjal kenjük...
Elkészítési idő: 2 perc + sütés Nehézség: NehézA kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk. A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet is. Utána az előre elkészített és felaprított hozzávalókat is belekevertem. 170°C-ra kapcsoltam a sütőt, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást kikeverem a cukorral és az olajjal, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat is. 2. Egy kapcsos tortaformát kiolajoztam-liszteztem, majd leterítettem az aljára a felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz