8 tojás szoba hőmérsékletű
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
1 kk citromlé
Sütő előmelegíteni 180° légkeverésen; 30-35 perc kb ( 180°-on 10 percig majd 160°-on 25 percig )
Tojásfehérje + cukor +só+citromlé= egybe ;( tejföl állagúra , hajoljon a teteje )
tojássárgáját külön fehéredésig felverni ;
a felvert tojásfehérjehabba kézzel ( fakanál) keverjük a sárgáját , majd a sütőporos lisztet átszitálva szintén kézzel ( fakanál) keverjük bele .
A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral , majd a tésztát beleöntjük és gúla alakúra formázzuk . ( közepe púpos ) . Sütjük . Sütőt tilos kinyitni !!. Mikor letelt az idő lekapcsoljuk de nem vesszük ki a sütőből hanem bent hagyjuk kihűlni , résnyire nyitott ajtónál !! Mikor kihűlt akkor vesszük ki a sütőből , körbe vágjuk a formába , kivesszük , megfordítjuk a papírt levesszük róla . Ezáltal ez lesz a teteje a piskótának ...3 részre szépen vágható . ? Mindig sikerül .
A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojáso-kat, és annyi lisztet, hogy rétestészta sűrűségű legyen. Alaposan kidolgozzuk, majd késfoknyira kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűNagy tortaformát kikenünk és liszttel beszórjuk. A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukor felével, majd megsózzuk és a sütőport is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az átszit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű