20 dkg darált dió
20 dkg tápióka keményítő
12 dkg kókuszzsír
13 dkg eritrit
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl frissen facsart narancslé
3 tk. őrölt fahéj
5 dkg aszalt vörös áfonya
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Fél órára letakarva a hűtőbe tesszük pihenni. Ha túlságosan kemény lenne, akkor a nyújtás előtt szedjük több részletre s a tenyereink között gyurmázzuk, hogy megpuhuljon. Darabonként nyújtjuk ki a tésztát két sütőpapír között. Kör alakú szaggatóval ( de karácsonyi figurákat is választhatunk az ünnepibb hangulat eléréséhez) kiszaggatjuk a kekszeket és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Mindegyik közepébe 2-3 szem vörös áfonyát nyomunk.
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
A leveles tésztát kicsomagolom, kicsit megnyújtom. A téglalap alakú tésztát 6 részre vágom. Mindegyik csíkot megkenem kis lekvárral. Kevesebbel, mint én a képen. Sok lekvárral nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes400 ml kókusztej, 6-8 dkg barna cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál kukoricakeményítő Forraljuk fel a kókusztejet, adjuk hozzá a cukrot, keverjük, amíg feloldódik benne. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nehezen áll össze, akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű