20 dkg darált dió
20 dkg tápióka keményítő
12 dkg kókuszzsír
13 dkg eritrit
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl frissen facsart narancslé
3 tk. őrölt fahéj
5 dkg aszalt vörös áfonya
A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Fél órára letakarva a hűtőbe tesszük pihenni. Ha túlságosan kemény lenne, akkor a nyújtás előtt szedjük több részletre s a tenyereink között gyurmázzuk, hogy megpuhuljon. Darabonként nyújtjuk ki a tésztát két sütőpapír között. Kör alakú szaggatóval ( de karácsonyi figurákat is választhatunk az ünnepibb hangulat eléréséhez) kiszaggatjuk a kekszeket és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Mindegyik közepébe 2-3 szem vörös áfonyát nyomunk.
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
A cukrot feloldjuk a vízben, majd röviden forralva szirupot készítünk. Az aprítógépben elsőként a mandulát és az áfonyát aprítjuk ragadós masszává. Legalább két részletben hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. • A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A nedves hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a szódabikarbónás kakaós lisztet. Alaposan összedolgoztam a tésztát és egy kinyomózsákba töltöttem. Lehet egy zacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. 2. Beletesszük a citromhéjat. 3. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. 4. A két részt összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű