menu

Családireceptkönyv.hu

Illatos fahéjas keksz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg darált dió

20 dkg tápióka keményítő

12 dkg kókuszzsír

13 dkg eritrit

1 kk. szódabikarbóna

0,5 dl frissen facsart narancslé

3 tk. őrölt fahéj

5 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Fél órára letakarva a hűtőbe tesszük pihenni. Ha túlságosan kemény lenne, akkor a nyújtás előtt szedjük több részletre s a tenyereink között gyurmázzuk, hogy megpuhuljon. Darabonként nyújtjuk ki a tésztát két sütőpapír között. Kör alakú szaggatóval ( de karácsonyi figurákat is választhatunk az ünnepibb hangulat eléréséhez) kiszaggatjuk a kekszeket és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Mindegyik közepébe 2-3 szem vörös áfonyát nyomunk.

180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Illatos fahéjas keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókifli
Hókifli

lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
milánói rétes túrós meggyes
milánói rétes túrós meggyes

http://aprosef.hu/milanoi_retes_recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosa
Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosa

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a koro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
DIÓS RUDACSKA
DIÓS RUDACSKA

A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk