Családireceptkönyv.hu

Eredeti tiramisu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
3 cs. vaníliás cukor
3 evők. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evők. martini vagy konyak,
kb. 40 db babapiskóta

Áztatásához:

3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
1 kupica konyak

Tetejére:

2-3 evők. cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:


A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát kissé lecsöpögtetve egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, és újra babapiskóta az előző módon. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órát át állni hagyjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez. Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.

Eredeti tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karamellás-diós szelet vaníliakrémmel
Karamellás-diós szelet vaníliakrémmel

A tésztához 9 tojás sárgáját 7 ek. cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet és a darált diót is. (Ezzel már nem verjük sokáig, hogy a hab össze ne essen.) A fehérjét a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Golyók - Gesztenyegolyó 1 - OK
Golyók - Gesztenyegolyó 1 - OK

1. Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes krémes
Mézes krémes

http://aprosef.hu/klasszikus_mezes_kremes_recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almáspite
Almáspite

1. Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosban pici vizet aláöntve megdinszteljük. 2-3 ek cukrot és ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá közben. 2. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk