4 tojás
3 cs. vaníliás cukor
3 evők. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evők. martini vagy konyak,
kb. 40 db babapiskóta
Áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
1 kupica konyak
Tetejére:
2-3 evők. cukrozatlan kakaópor.
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát kissé lecsöpögtetve egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, és újra babapiskóta az előző módon. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órát át állni hagyjuk.
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez. Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
1.) A száraz anyagokat keverjük össze! A vajat és a mézet melegítve olvasszuk fel, a szódabikarbónát oldjuk fel a forróvízben és minden hozzávalót gyúrjunk egybe! 2.) Diónyi gombó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször is készítsük el a kakaós-mézes lapokat. Ehhez a mézet, vajat, cukrot felolvasztjuk, folyamatosan kevergetve addig melegítem, amíg összeolvadnak a hozzávalók. Nem kell forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű