4 tojás
3 cs. vaníliás cukor
3 evők. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evők. martini vagy konyak,
kb. 40 db babapiskóta
Áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
1 kupica konyak
Tetejére:
2-3 evők. cukrozatlan kakaópor.
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát kissé lecsöpögtetve egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük, és újra babapiskóta az előző módon. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órát át állni hagyjuk.
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez. Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
Vajas lisztes tepsibe sütjük. Almából kivágjuk a magházat, karikákat szeletlünk. Közepe is átsüljön. Tetejére fahéjas porcukor.
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalót tálba tesszük, és összegyúrjuk. A vaj miatt kissé lágy lesz. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk. A közep...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kih...
Elkészítési idő: