menu

Családireceptkönyv.hu

Túrófánk


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 10 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gramm túró
2 db tojás
3 púpos ek. zabliszt
30 gramm zabpehely 
2 kk. szódabikarbóna
egy kevés vanília aroma 
édesítő ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk egy fakanál segítségével. 
A tésztának ragacsosnak kell lennie, így ne aggódj az állaga miatt. Pici korongokat formázunk vizes kézzel és beletesszük a felhevített kókuszolajba. 
Pár perc alatt megsütjük, amikor már arany barnára sült mindkét oldala.

Túrófánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
gesztenyés pohárkrém (Tücsökbogár)
gesztenyés pohárkrém (Tücsökbogár)

A zselatint a vízben kis lángon feloldjuk. A gesztenyemasszát összekeverjük a ToTu krémmel és az édesítővel, végül a feloldott zselatinnal is. 4 pohár aljába tesszük a gesztenyés m...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Könnyű túrós pite
Könnyű túrós pite

A töltelékkel kezdünk: a tejhez hozzáadjuk a tojás sárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet. Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy nagyobb, kb 25 x 40 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig felver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyzselés, krémes szelet
Meggyzselés, krémes szelet

A tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk