50 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg vaj
2 dl tej
pár csepp rumaroma
4 evőkanál cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
A kekszet a vajjal elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és a kakaóport elkeverjük benne, a kekszhez öntjük és összegyúrjuk. Ha túl szilárdnak tűnik a massza, még adhatunk hozzá egy kevés tejet. A rumaromát is hozzákeverjük. Amikor a massza már szilárd, golyókat formálunk belőle. A kókuszreszelékbe mártogatjuk és már fogyaszthatjuk is.
Ez is nagyon finom! Harminc dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal, adunk hozzá 1 tojást, 1 tojássárgáját, egy kevés langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept szempontjából igencsak fontos az a tény, hogy a nyomdázós kekszekbe semmiképpen sem szabad sütőport, vagy más térfogatnövelő szert keverni! A tészta nem attól lesz omlós é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, kevés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFele-fele liszt, ecetes-sós langyos víz. 4 részre osztom. Olajjal megkenem a tetejét és kb 20 percig pihentetem. (Ha visszaugrik a tészta még nem jó.) - Almás mákos A tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes