- 180 g rögösebb túró
- 2 tojás
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 100 ml víz
- 3 ek. olvasztott kókuszolaj
- 50 g Szafi ch csökkentő liszt
- 70 g zabpehelyliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- +2 ek. zabpehelyliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
- 100 g mák
- 100 ml narancslé
- 1 ek. negyedannyi édesítő (ízlés szerint)
- pici fahéj
- 40 ml tejszín
A tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még lehet hozzá adni zabpehelylisztet.
A töltelékhez a hozzávalókat összefőzük, majd langyosra hűtjük.
A tésztát szilikon lapon kinyújtjuk kb. 30x20 cm-s téglalappá, és rákenjük a mákos tölteléket. A szilikonlap segítségével feltekerjük és cérnával kb. 1 cm-es csigákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Meg lehet szórni porrá őrölt eritrittel, de nekem így is elég édes volt és nagyon laktató.
1 db csiga: 1,5 g CH és 53 kcal!
Finomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekk...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: 180 percAz egészet összekeverjük,a kizsírozott formába öntjük. 180 fokon kb. 50 percig sütöm. Miután úgy érzem, megsült, kiveszem az őzgerinc-formából és kb 15 percig sütöm a rácson, mert...
Elkészítési idő:Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos da...
Elkészítési idő: