- 180 g rögösebb túró
- 2 tojás
- 1 ek. negyedannyi édesítő
- 100 ml víz
- 3 ek. olvasztott kókuszolaj
- 50 g Szafi ch csökkentő liszt
- 70 g zabpehelyliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- +2 ek. zabpehelyliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
- 100 g mák
- 100 ml narancslé
- 1 ek. negyedannyi édesítő (ízlés szerint)
- pici fahéj
- 40 ml tejszín
A tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még lehet hozzá adni zabpehelylisztet.
A töltelékhez a hozzávalókat összefőzük, majd langyosra hűtjük.
A tésztát szilikon lapon kinyújtjuk kb. 30x20 cm-s téglalappá, és rákenjük a mákos tölteléket. A szilikonlap segítségével feltekerjük és cérnával kb. 1 cm-es csigákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Meg lehet szórni porrá őrölt eritrittel, de nekem így is elég édes volt és nagyon laktató.
1 db csiga: 1,5 g CH és 53 kcal!
~töltelékhez: egy kisebb üveg kimagozott meggykompót ~tetejére: 1 tasak vaníliás cukor, porcukor Elkészítés: A tésztához jól összedolgozzuk az alapanyagokat és egy órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szétmorzsolt élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot és a puha vajat, elkeverjük. A felfutott élesztőt beleöntv...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát készítek, ha kell, tejjel lágyítom.. 20 perc kelesztés. Ameddig a tészta kel, elkészítem a tepertőt. 25 dkg darált tepertő, 10 dkg vaj, 10 dkg lis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű