7 dl tej
50 g friss élesztő
3 ek kristálycukor
1 kk só
3 ek kacsa zsír
1 kg liszt
20 dkg sajt a töltéshez(fele füstöltet szoktam használni)
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amint felfutott.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót jól kidolgozzuk majd pihentetjük, ha duplájára nőtt akkor 4 felé osztjuk.
Elnyújtjuk az első adag tésztánkat, és 8 felé vágjuk a széles végére tesszük a sajtot, a többivel(3 cipóval) is így járunk el.
A végétől elkezdjük feltekerni, kifli formára alakítjuk, zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk tojással megkenjük, megszórjuk köménnyel, vagy szezámmaggal,esetleg sajttal.
Előmelegített 180 C sütőbe szép pirosra sütjük
Tegyük tálba a lisztet, a sót és az élesztőt, majd a vizet apránként hozzáadva, gyúrjuk tésztává a keveréket. Adjuk hozzá az olajat is, majd dagasszuk addig, míg az olajat teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1943598948985410&set=p.1943598948985410&type=3&theater&ifg=1
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt előző este feloldjuk 2 dl langyos vízben, belekeverjük a rozslisztet és a krumplit. Ezt a tejföl sűrűségű kovászt másnapig lefedve savanyodni hagyjuk. Készítéskor ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes