• 2 tojás
• 100 g (apró szemű zabpehely)
• 1 dl víz
• só
• 100 ricotta (vagy helyette túró/cottage cheese)
Tetejére:
• 150 g passzírozott paradicsom
• só, olaszos fűszerkeverék, csipetnyi édesítő
• reszelt sajt (nálam kb. 70 g light mozzarella)
A zabpelyhet leöntjük vízzel, hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát, sót, összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Sütőpapírral bélelt, vagy szilikonos tepsibe simítjuk és előmelegített sütőbe tesszük. (Gázsütőben 4-esfokozaton – ez kb. 180 fok – kb. 10-12 percig sütöttem. 26×22 cm-es szilikon tepsit használtam.) Amíg sül, elkészítjük a feltétet, azaz nemes egyszerűséggel ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, ízesítjük a paradicsomszószt, és lereszeljük a sajtot : ) Persze lehet ezt fokozni sonkával, zöldségekkel, mindenféle jóval, de én most ilyenre vágytam. Eloszlatjuk a szószt a tésztán, megszórjuk reszelt sajttal és pár percre visszatesszük a sütőbe. Én itt már grill funkciót használtam, kb. 5-6 percig, amíg szépen megpirult a sajt.
Szénhidrát és kalória:
• Az egész adag: 68 g ch és 840 kcal.
6 szeletre vágtam, így 1 szelet: 11 g ch és 140 kcal.
100 grammra kiszámolva: 13 g ch és 158 kcal
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegített -175fokos- sütőben 40 percig sütöttem. Ekkor kivettem a tepsiből és a rácson pirítottam csak,- kb. 15 percig - hogy kérges legyen a külső része! Isteni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztom,kelesztem 15-20 percig,formázom,és kelesztem a tepsiben,míg a sütő bemelegszik 220-230 fokra,spriccelem vízzel,sül kb.20 percig, kiveszem,spriccelem, vízzel.? Szórás: ku...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és az ásványvízben egy pici cukorral. Ezt is a liszthez adjuk. 2 egész tojást teszünk hozzá, majd jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű