Hűtőben kelt kenyér
5 bögre finomliszt
2 bögre langyos víz
2 ek étolaj
2 tk só
11 gramm szárított élesztő
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)
Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
Megkelt a tészta.
Ekkor kissé átgyúrjuk. Most gömbölyűre formáztam.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 4 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.
240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.
Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.
Házi-kenyér
0.5 kg liszt
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
instant élesztő
2.5 dl meleg víz
A hozzávalókat összekeverem és 10-15 percig dagasztom.
Aztán letakarjuk és 40 percig kelesztjük.
Lazán ismét átgyúrjuk és ismét hagyjuk kelni 20-30 percig.
A sütőt bekapcsolom, kis vizet teszek egy lábasba párásítani és a sütő aljára rakom.
Végül kis vízzel lekenem az időközben kiformázott kenyeret, és 40-45 perc alatt készre sütöm.
A tojásokat üssük le, majd válasszuk szét a sárgáját, és a fehérjét. A tojássárgájához adjuk hozzá a krémsajtot, a sót, illetve az édesítőt, ha szeretnénk. Ezután keverjük össze al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttp://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű