60 dkg BL 80-as liszt (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt)
3,2 dl víz (vegyesen tejjel, ki , hogy szereti)
1 kk cukor
2 dkg élesztő
2 tk só
2 ek olaj
1 kh aszkorbinsav
Minden hozzávalót a keverőedénybe tettem és 10 percig dagasztottam. Tálba tettem és 1,5 óra duplájára kelesztettem. Nekem a rozsos és a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereim lassabban kelnek (ha csak ezekből a lisztekből készítünk kenyeret, akkor mindig tegyünk hozzá sikért, ez segíti az élesztő munkáját). A megkelt tésztát óvatosan kifordítottam a tálból és kicsit átgyúrtam. sütőedénynek megfelelően megformáztam és újra kelesztettem. Ez fél óra volt, majd előmelegítettem sütőt 200 fokra és 45 perc alatt készre sütöttem.
A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.) Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogato...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az almaréteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Egy tepsibe rétegezzük először a tészta egyik felét, majd az almát, végül a tészta másik...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes