Családireceptkönyv.hu

284. Sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


este: 30 dkg liszt,
3 dl víz
2 ek olaj
4 dkg élesztő.

reggel: 1,20 kg liszt
5 dl víz
3- 5 dkg só
2 ek olaj.

Elkészítés:


Előtészta /öregtészta/ összekeverni,letakarni, konyha hőmérsékleten hagyni. 10-12 órát állni, másnap sütök vele. A tészta jól felfut a tálban, majd összeesik.
Másnap hozzá a többi anyag.
Dagasztani. Keleszteni 2 x 30 percig pihen, félidőben kissé átmozgatom a tésztát. Második pihentetés után elosztani 16 fele. 16 gombócot formálok belőle, letakarom és 10 percig pihentetem, majd kinyújtom őket és feltekerem. kb 18-20 cm legyen a hossza is és az alsó széle is. A szélesebbik végétől feltekerni .Sütőpapíros tepsire rakom és 60 percig újra kelesztem. 40 percnél bekapcsolom a sütőt. Előmelegítem 200 fokra és beteszem mindkét tepsit. Légkeveréssel 200 fokon 10 percig, majd 170 fokon 10 percig sütöm.A kifliket mielőtt beteszem sülni, jócskán lespriccelem a kifliket, vízzel. és még a sütő aljába is teszek kis edénybe vizet gőznek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rongyos kifli
Rongyos kifli

A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar GM pizzás csiga
GM pizzás csiga

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis bagett
Cukkinis bagett

Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk