Hozzávalók:
200 g durumliszt
100 g tk. búzatönköly liszt
100 g zabpehelyliszt
100 g fehérliszt
2 ek búzasikér
2 ek olivaolaj
ízlés szerint só
1 + 1/2 cs. élesztőpor
kb. 2,5-3 dl kézmeleg víz
Először a liszteket keverjük össze jó alaposan, adjuk hozzá a búzasikért és az élesztőport. Középen csináljunk egy kis mélyedést, tegyük bele az olivaolajat és kezdjük el önteni a melegvizet, apránként. (Én kézzel dolgozom, nincs kenyérsütőgépem!) Addig gyúrogatjuk, amíg a tészta szépen összeáll és elválik a kezünktől is... ez elég gyorsan megtörténik, ügyeljünk arra, hogy elég folyadékot tegyünk a tésztához. A tésztának viszonylag puhának, de nem túl lágynak kell lennie.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 35-40 perc alatt. Újra átgyúrjuk, majd formába tesszük. Tetejét bevizezzük és megejtjük a vágást a tésztán! (Én egyszerű jénaiba teszem a tésztát, melyet előtte vajazok, lisztezek.) A sütő aljába vizet teszünk egy edénybe. Légkeveréssel 200 fokon kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Összes, 500 g / CH 361,2
kb. 15 szelet kenyér / CH 24,08
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttattam. A többi hozzávalót a kelesztőtálban összekevertem majd az élesztős tejjel egy picit kidagasztottam. Majd kelesztőtálban megkeleszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet, instant élesztőt, sót, búzasikért és a folyékony kókuszolajat egy tálba tesszük, majd a vizet apránként hozzáadva robotgéppel összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj kivételével mindent beleraktam a gépbe, és elindítottam a dagasztást. Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem. 20-30 percig kell dagasztani....
Elkészítési idő: 30 perc+keleszt Nehézség: Könnyű