Hozzávalók:
200 g durumliszt
100 g tk. búzatönköly liszt
100 g zabpehelyliszt
100 g fehérliszt
2 ek búzasikér
2 ek olivaolaj
ízlés szerint só
1 + 1/2 cs. élesztőpor
kb. 2,5-3 dl kézmeleg víz
Először a liszteket keverjük össze jó alaposan, adjuk hozzá a búzasikért és az élesztőport. Középen csináljunk egy kis mélyedést, tegyük bele az olivaolajat és kezdjük el önteni a melegvizet, apránként. (Én kézzel dolgozom, nincs kenyérsütőgépem!) Addig gyúrogatjuk, amíg a tészta szépen összeáll és elválik a kezünktől is... ez elég gyorsan megtörténik, ügyeljünk arra, hogy elég folyadékot tegyünk a tésztához. A tésztának viszonylag puhának, de nem túl lágynak kell lennie.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 35-40 perc alatt. Újra átgyúrjuk, majd formába tesszük. Tetejét bevizezzük és megejtjük a vágást a tésztán! (Én egyszerű jénaiba teszem a tésztát, melyet előtte vajazok, lisztezek.) A sütő aljába vizet teszünk egy edénybe. Légkeveréssel 200 fokon kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Összes, 500 g / CH 361,2
kb. 15 szelet kenyér / CH 24,08
Keverjük össze minden hozzávalót kombinálni. Ha sikerül a nagy tojás, adjunk hozzá még egy kis darált mandula és nyílgyökér por. (kb. 1 púpozott tbs mandula, 1 púpozott tsp nyílgyö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlmát reszelni,banánt pépesíteni és mindent összekeverni.Kanállal szilikonlapra szaggatva ellapítjuk és 180fokon megsütni,kb.20 perc alatt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű