1 csésze=2.5 dl
Egy csésze hámozott mandulából készült liszt
3/4 csésze lenmagliszt
só
1/2 teáskanál sütőpor
3 tojás
2 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál nyírfacukor
1-2 evőkanál köménymag
A szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze,
majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűeste kimértem , több só, méz picit kevesebb, autolizáltam, gyurtam, utolsónak a só..2x hajtogattam aztán be tettem a hütöbe, reggel 5kor ki vettem majd 8:30kor most 8ba osztottam n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk. 2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk. 3. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű