1. Tojásos nyújtható alaptészta recept
Hozzávalók:
• 125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
• 40 g Szafi Fitt kókuszolaj - a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
• 2 tojásfehérje (M-es)
• 75 g langyos víz
2. Töltelék:
• 125 g Totu
• 0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
• 2 g Szafi Fitt konjac liszt
• 2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
• 1/2 tk. citromhéj
• 1/2 tk. vanília őrlemény/aroma
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át.
Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az állaga, mint a videón nekem, de nem baj kitartóan gyúrjátok. :)
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy jó nagy keverőtálat. A lisztet, sót, és cukrot keverd össze, majd szórd bele az élesztőt, majd a tejet és az olajat is öntsd bele. Do...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy erős fakanállal elkezdjük felverni. Amikor a vizet felvette, teszünk még...
Elkészítési idő:A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...
Elkészítési idő: