70dkg liszt,1 pohár joghurt vagy kefir,2 dl tej,1 kávéskanál só
4-5 evőkanál cukor, 2 tojás+1 a kenéshez, 1 élesző, 25 dkg margarin
A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk.
Ezután 8 egyforma darabba vágjuk (nekem 10 jött ki belőle) gömbölyítjük őket majd jó vékonyra elnyújtjuk..
Az első kinyújtott lapra reszelünk vajat,majd jöhet rá a következő kinyújtott tészta ez így megy addig amíg a tészta el nem fogy a legfelső tésztára nem kell vaj. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztánkat egyenlő cikkekre.
Feltekerjük és tojással kenjük. Én használtam sütőpapírt alá így tuti nem ragad le.
Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és elkeverjük. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük öt percig. Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkeveréken é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű