70dkg liszt,1 pohár joghurt vagy kefir,2 dl tej,1 kávéskanál só
4-5 evőkanál cukor, 2 tojás+1 a kenéshez, 1 élesző, 25 dkg margarin
A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk.
Ezután 8 egyforma darabba vágjuk (nekem 10 jött ki belőle) gömbölyítjük őket majd jó vékonyra elnyújtjuk..
Az első kinyújtott lapra reszelünk vajat,majd jöhet rá a következő kinyújtott tészta ez így megy addig amíg a tészta el nem fogy a legfelső tésztára nem kell vaj. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztánkat egyenlő cikkekre.
Feltekerjük és tojással kenjük. Én használtam sütőpapírt alá így tuti nem ragad le.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA hozzávalók előkészítése után, kimérem a magokat, majd száraz serpenyőben hozzáadott víz, folyadék nélkül, közepes hőmérsékleten addig pirítom őket, míg a lenmag úgy nem ugrál, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát készítünk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre felvágjuk, mindegyik négyzetre...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a vajat 90:10 százalékban elosztom. A vaj 90%-át összegyúrom a liszt 10 %-val, téglalap alakúra formázom, és beteszem a hűtőbe. Az élesztőt feloldom a langyos cukros t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes