menu

Családireceptkönyv.hu

CROISSANT!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70dkg liszt,1 pohár joghurt vagy kefir,2 dl tej,1 kávéskanál só
4-5 evőkanál cukor, 2 tojás+1 a kenéshez, 1 élesző, 25 dkg margarin

Elkészítés:


A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk.
Ezután 8 egyforma darabba vágjuk (nekem 10 jött ki belőle) gömbölyítjük őket majd jó vékonyra elnyújtjuk..
Az első kinyújtott lapra reszelünk vajat,majd jöhet rá a következő kinyújtott tészta ez így megy addig amíg a tészta el nem fogy a legfelső tésztára nem kell vaj. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztánkat egyenlő cikkekre.
Feltekerjük és tojással kenjük. Én használtam sütőpapírt alá így tuti nem ragad le.

CROISSANT!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Házi kenyér
Házi kenyér

-a langyos tejbe,kiskanálnyi cukor segítségével,fölfuttatunk egy egész kockányi élesztőt,és folpakkal letakarva hagyjuk dolgozni az anyagot!!! A keverőtálunk,vagy robotgépünkbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bajor kifli
Bajor kifli

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk