menu

Családireceptkönyv.hu

Kefires lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 db tojás, 2 kis pohár kefir (300g), 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál só, 1 csapott evőkanál cukor, 2 dl tej, 5 dkg élesztő

Elkészítés:

A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Majd mindent összekeverünk a tálba.

Elkészítés:


zután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.

Ha állt már 3-4 órát, akkor lehet belőle sütni, de én úgy kaptam anno anyósomtól, hogy másnapig a hűtőben hagyjuk és utána süssük bő olajban.

Én mindig másnap készítem, nekünk úgy jobban bejön. És szerintem minél tovább áll a hűtőben persze a 2 hétben, amíg eltartható, annál finomabb.

Gombócokat tépünk belőle

Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd a másik felét.

Kefires lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
 339.Minibagett
339.Minibagett

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejet. és az olajat, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Tejes zsemlék
Tejes zsemlék

A tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sark...

Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle
324. Kelesztés nélküli kifli,zsemle

Élesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.

2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk