kb.2 dl langyos tej
35 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 pici cukor
2 kk. só
Töltelék:
kockázott bacon
kockára vágott tetszés szerinti sajt
felaprított lila hagyma
"szemenként"1-1 tojás
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 4 egyenlő darabra vágjuk. Egyenként ovális formára nyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, mélyedést képezve a tölteléknek.
A sütőt előmelegítjük. A "szemüregeket" megtöltjük baconnal,lila hagymával és sajtkockákkal, s 15 percre sütőbe tesszük kb.200 fokon.
Majd mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.
Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- dagasztás - ha van idő, 2x 40' kelesztés - jénai + sütőpapír -250 C
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsoljuk bele a lisztbe. Lágy tésztát kapunk, kicsit ragad. 10 percre, letakarva meleg helyre tesszük, kicsit hadd d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű