Tésztához:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2,5 dl tej
3 tk só
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
Hajtogatáshoz:
10 dkg margarin
20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus)
Kenéshez:
1 tojás sárgája
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a krémet.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy tojás sárgájával.
Kb. 30 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Finom, puha omlós pékáru.
1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást, margarint, édesítőt habverővel alaposan dolgozd el, majd add hozzá a sütőporral, sóval, kakaóporral, kókuszreszelékkel elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet. A méréshez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és a liszttel. A zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű