60 dkg liszt, fél csomag élesztő, kevés tej a felfuttatáshoz, só, meleg víz.
1. Az élesztőt a tejfölben elkeverem, és a többi hozzávalóval összedolgozom. 2. A tésztát nem pihentetem, hanem az összegyúrás után azonnal kinyújtom 3-4 mm-esre. 5-6 c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverem, langyos helyen kelni hagyjuk, majd vajjal kikent sütőtálba teszem, lefedve 45 percig sütöm. Az utolsó 5 percnél a fedőt leveszem és ropogósra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű