60 dkg liszt, fél csomag élesztő, kevés tej a felfuttatáshoz, só, meleg víz.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A tölteléket megdinszteljük. Kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk ki egyik felét a derelyevágóval bevágjuk, almatölteléket beletesszük, felh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 7 egyforma gombócot szaggatunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és két evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű