menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács(legjobb)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukor 2 db tojássárga 1/2 kiskanál só 5 dkg Rama margarin 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 db tojás kenéshez

Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/fonott-kalacs/

Elkészítés:


1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, sót az olvasztott ramat, a tejet és a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és dagasszuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre tesszük kelni 1 órát míg a duplájára kel.

Ha Megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Kb 40 cm-es rudakat sodrunk belőlük.

6-os fonással fonjuk össze. (Az első ilyenem a googléban keresgélve videó alapján készült) Nagyon sok videót találni, ahol látjátok, a másodiknál már nem is fog kelleni a segítség.
Ha kisodortuk őket akkor 3-at 3-at felül összenyomunk.


Majd ezt a kettőt is így megkapjuk a 6 szálat.


A 6-os fonással összefonjuk a kalácsunkat. Kicsit legyenek lisztesek a szálak, hogy ne ragadjanak össze ahogy kelnek.
Ha összefontuk akkor a végét zárjuk le, nyomjuk össze. Kicsit sodorjuk meg óvatosan az egész kalácsot, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tojást felverjük egy kis tálba. és megkenjük vele a kalácsunkat. így hagyjuk fél órát kelni, pihenni. Majd ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe. 30 percig sütjük 180 fokon. Ha gyorsan pirulna a teteje akkor egy fóliát ráteszünk csak a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/fonott-kalacs/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Se dagasztani, se keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, csipet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

http://gabicsek.blogspot.hu/2015/08/reteges-sajtos-vajas-kifli-dagasztas.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kakaós-fahéjas fornetti
Kakaós-fahéjas fornetti

Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk