200 g tönköly fehér liszt
155 g zabliszt
20 g lenmagliszt
½ mk himalája só
80 g porított nádcukor
20 g friss élesztő
80 g olvasztott vaj
170 ml tej
1 tojás sárgája + fehérje
Egy keverőtálban összekeverjük a liszteket a sóval, és a cukorral (egy teáskanál kivételével).
A tejet felmelegítjük a vajjal együtt, majd hozzáadunk egy teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ha a tej felfutott, beleöntjük a lisztes keverékbe a tojás sárgájával együtt.
5-6 percen át dagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ekkor 3 részre osszuk a tésztát, kb. 3 cm vastag rudakká sodorjuk, és a rudakat összefonjuk.
Lefedve újabb 15 percet kelesztjük.
Sütés előtt átkenjük a felvert tojásfehérjével.
A sütőt 175 fokra melegítjük légkeveréses fokozaton.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 25-30 percig sütjük.
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1 deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A vajon kívül az összes hozzávalót a mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból kelt tésztát készítünk . Mikor megkelt kinyújtjuk kb 0.5-1 cm-esre és a maradék olvasztott vajjal megkenjük , megszórjuk kakaóval , majd feltekerjük . Felszeleteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel. - A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá. -...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű