Családireceptkönyv.hu

VAJDASÁGI SÓS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tészta
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.

Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fehér kenyér, fehér rozskovásszal 2017.06.18-19
Fehér kenyér, fehér rozskovásszal 2017.06.18-19

Előtészta: 150 g fehér rozskovászt , 450 g vizet és 400 g Lidl lisztet a dagasztógép táljába összekevertem. 4 órát kelesztettem. Tettem hozzá 200 g Lidl lisztet, 150 g fehér ro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Burgonyás csavart
Burgonyás csavart

1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GM pizzás csiga
GM pizzás csiga

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk