32 dkg liszt (alfa mix és Barbara keverve)
1 kk só
10 gr útifű
5 gr porélesztő
300 ml víz
kis cukor
4 ek olaj
A hozzávalókat összedagasztom. A tésztát kinyújtom (kör) és megkenem olvasztott vajjal. Háromszögeket vágok, feltekerem őket, újre megkenem és tepsire teszem. Hagyom kelni 60 fokos sütőben kb 20-25 percet, majd 190 fokon 25-30 percet sül.
Az olvasztott vajat lehet extrázni: fokhagyma, szezámmag stb.
Most kevesebb ideig kelt kisebb hőfokon lehet ezért lett tömörebb, de frissen így is nagyon finom!
A tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a ko...
Elkészítési idő:1. A száraz összetevőket egy konyhai robotgépben keverd jól össze 2. Öntsd hozzá a vizet, majd az oliva olajat 3. Öntsd bele a lenmag felét 4. A géppel dagaszd kb. 10 percet 5....
Elkészítési idő:A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra