50 dkg liszt ( nálam: 30 dkg NF mix Per Pane, 10 dkg Mester sütiliszt, 10 dkg Schar B),
1 csomag porélesztő,
2 tojás,
7 dkg olvasztott margarin,
5dkg cukor,
kb 3 dl víz+ langyos tej.
Ezeket összekevertem, 1,5 órát kelesztettem. Lisztes felületen kinyújtottam, margarinnal megkentem a tésztát, megszórtam cukros kakaóval, feltekertem. Sütőpapíros tepsire tettem a felvágott csigákat, tetejüket megkentem olvasztott margarinnal. 180 fokon kb. 30 percig sütöttem légkeverésen. Mielőtt kivettem a sütőből még egy kis vaníliacukros tejjel meglocsoltam a tetejüket.
A sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat felaprítjuk és összekeverjük, a sajtokat felszeleteljük. A veknit kb 2 cm távolságban bevagdossuk keresztben és hosszában, ügyelve arra, hogy az alját ne vágjuk át!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lenmagot megőröljük, félretesszük. A diót, az almát, és a sót aprítógépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. 1-1 evőkanál vizet tehetünk hozzá, hogy ne legyen darabos, hanem egy lág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük és hagyjuk kb 10 percig pihenni míg az útifű megszívja magát, majd 6 kis gombócot formálunk belőle vizes kézzel, és 45 percig sütjük 180 fokon :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű