menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt ( nálam: 30 dkg NF mix Per Pane, 10 dkg Mester sütiliszt, 10 dkg Schar B),
1 csomag porélesztő,
2 tojás,
7 dkg olvasztott margarin,
5dkg cukor,
kb 3 dl víz+ langyos tej.

Elkészítés:


Ezeket összekevertem, 1,5 órát kelesztettem. Lisztes felületen kinyújtottam, margarinnal megkentem a tésztát, megszórtam cukros kakaóval, feltekertem. Sütőpapíros tepsire tettem a felvágott csigákat, tetejüket megkentem olvasztott margarinnal. 180 fokon kb. 30 percig sütöttem légkeverésen. Mielőtt kivettem a sütőből még egy kis vaníliacukros tejjel meglocsoltam a tetejüket.

Kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
turós fánk sütőben süstve
turós fánk sütőben süstve

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi pita
Házi pita

Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kido...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemle
Zsemle

Kenyérsütőgépben tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Közben 20 perc után kissé átgyúrom, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejjel és cukorral. Jól összedolgozzuk és kb. 1 órát kelesztjük. 10 részre osztjuk, gömbölyítjük. Így hagyjuk még 15 percet pihenni, majd n...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk