Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

308.Csavart kenyér zabpehellyel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g búza finomliszt
2 ek. zabpehely
3 kk. só
25 g élesztő. (7 g por/
3 dl langyos víz
2 ek. joghurt/kefir/tejföl
3 ek. olaj
1 ek sikér
1 ek. burgonyapehely

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.)
Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogatom a dagasztott tésztát.
Letakarva félreteszem 1 - 2 órát pihenni. 2 fele osztani.
Lisztezett felületen hosszúkásra formázom, megcsavarom mintha ruhát csavarnék ki, majd a tepsire teszem. sütőpapírra.
Előmelegítem a sütőt 240 fokra, addig a tepsin pihen a kenyér. (20 perc.)
Gőzős sütőben 240 fokon 10 percet sütöm. Utána visszaveszem a hőmérsékletet 210 fokra és még 20 perc alatt készre sütöm a kenyeret.
Sütőből kivéve vízzel enyhén megspriccelem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Tizperces pille fánk
Tizperces pille fánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
346.Pihe-puha szezámmagos lepénykék
346.Pihe-puha szezámmagos lepénykék

tej, víz, élesztő, cukor fut liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni 200 fok 20-25 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
289.Reggeli zsemlék
289.Reggeli zsemlék

A tejben keverjük el a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat. Melegítsük össze, majd vegyünk ki belőle 4-5 evőkanálnyit. Az élesztőt keverjük el a kivett, kevés cukros tejben és hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér öregtésztával és kovásszal
Kenyér öregtésztával és kovásszal

Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és a burgonyapehellyel. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet (1-2 evőkanállal visszatartunk és csak szükség esetén adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk