Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

308.Csavart kenyér zabpehellyel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g búza finomliszt
2 ek. zabpehely
3 kk. só
25 g élesztő. (7 g por/
3 dl langyos víz
2 ek. joghurt/kefir/tejföl
3 ek. olaj
1 ek sikér
1 ek. burgonyapehely

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.)
Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogatom a dagasztott tésztát.
Letakarva félreteszem 1 - 2 órát pihenni. 2 fele osztani.
Lisztezett felületen hosszúkásra formázom, megcsavarom mintha ruhát csavarnék ki, majd a tepsire teszem. sütőpapírra.
Előmelegítem a sütőt 240 fokra, addig a tepsin pihen a kenyér. (20 perc.)
Gőzős sütőben 240 fokon 10 percet sütöm. Utána visszaveszem a hőmérsékletet 210 fokra és még 20 perc alatt készre sütöm a kenyeret.
Sütőből kivéve vízzel enyhén megspriccelem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Pampuska fokhagymásan
Pampuska fokhagymásan

Elkészítése: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kefires lepény
Kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

Egy nagy tál aljába öntöm a vizet, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Beleszórom a lisztet és a sót, majd egy nagy fakanállal elkeverem, éppen csak annyira, hogy az anyagokból eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk