60dkg lisztet,
2 teáskanál só
3dkg élesztő,
2 evőkanál étolaj
,pici cukor és bő 2 dl viz
Fél órát kelesztettem,majd az egészet újra átgyúrtam.Tettem ezt azért,mert,amit eddig csináltam kiéreztem az élesztő szagát.Rögeszmém lett,hogy a receptek azért nem jók,mert nem dolgoztatja ki az élesztőt.Az átgyúrás után újra kelesztettem,de már csak 20 percet.Kivettem a kelesztőből nem sodortam,csak 8 egyenlő részre vágtam.Formáztam és sütőpapírossal bélelt tepsibe raktam.Vízzel megspricceltem,és alufóliával szorosan letakarva tettem a sütőbe.Előmelegített 240 fokos melegbe raktam sülni.-Az én sütőm egyenletesen,lassan süt,mindig rá kell számolnom pár percet.-20 percet sült,mikor a fóliát levettem,így sütöttem tovább.De vigyázni kell,mert magas a hőfok és hamar elég.Nagyon figyeltem és piruláskor ki is vettem.
Könnyű és ropogós.Isteni!!!!!!!!!!!!
~A cukkinit megmosom, végeit levágom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem (120gr lett). ~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt csak bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit a vajjal összepürésítjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót is. Ezt követően az élesztőt a langyos vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük. Miután jól elkevertük hoz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesDagasztás után egy órát kelt a tészta, majd 8 darabra osztottam (10-re is lehet, ha kisebbeket szeretnénk), gömbölyítettem, majd mindet 2 mm vastagra nyújtottam. 10 percet pihentek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű