60dkg lisztet,
2 teáskanál só
3dkg élesztő,
2 evőkanál étolaj
,pici cukor és bő 2 dl viz
Fél órát kelesztettem,majd az egészet újra átgyúrtam.Tettem ezt azért,mert,amit eddig csináltam kiéreztem az élesztő szagát.Rögeszmém lett,hogy a receptek azért nem jók,mert nem dolgoztatja ki az élesztőt.Az átgyúrás után újra kelesztettem,de már csak 20 percet.Kivettem a kelesztőből nem sodortam,csak 8 egyenlő részre vágtam.Formáztam és sütőpapírossal bélelt tepsibe raktam.Vízzel megspricceltem,és alufóliával szorosan letakarva tettem a sütőbe.Előmelegített 240 fokos melegbe raktam sülni.-Az én sütőm egyenletesen,lassan süt,mindig rá kell számolnom pár percet.-20 percet sült,mikor a fóliát levettem,így sütöttem tovább.De vigyázni kell,mert magas a hőfok és hamar elég.Nagyon figyeltem és piruláskor ki is vettem.
Könnyű és ropogós.Isteni!!!!!!!!!!!!
A liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a sót. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá. A liszt közepére öntsük bele az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSima, selymes tésztát dagasztottam, 1-1,5 órát hagytam pihenni, majd kicsit átgyúrtam, 9 egyenlő részre osztottam, így 30ch/db lett, vacsorára elfér még mellette 10 ch valami másbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kisodorni,megtölteni és hideg sütőbe tenni,200 fokra állítani a sütőt, és rögtön sütni kb. 25-28 percig! A tésztát sütés előtt felvert egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű