50 dkg liszt
csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
3 ek olaj
2,3 dl tej
7 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék
10 dkg puha Rama
fahéjas porcukor
mák,dió,amilyet szeretnénk
A tészta hozzávalóiból lágy, kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük, majd annyi részre osztjuk, ahány db brióst szeretnénk készíteni. Gömbölyítjük és 15 percig pihentetjük.
2.Minden darabot egyesével oválisra nyújtunk és megkenjük a puha Ramával, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
3.Csiga alakba feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük. 30 perc pihentetés után 180 fokos sütőben, kb 15 percig sütjük.
A hozzávalókból előző este kovászt készítünk. Letakarjuk, reggelig kelesztjük. Másnap a tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kovászt, és szép fényes tésztát dolgozun...
Elkészítési idő: 3 óralangyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: 3 oraMíg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni.
Elkészítési idő: