Tésztához:
25 dkg Nutrifree mix per pane liszt
210 ml meleg víz
1/2 cs szárított vagy 10 gr friss élesztő (én szárítottat használok mindig)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj
Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt volna egy kicsit.6 felé vettem golyókat formáztam kinyújtottam kb 13-15 cm átmérőjűre,de forgattam közbe nehogy leragadjon,majd tepsibe tettem,1 órát pihent majd a sütőt maximumra állítottam (nálam 240 fok). Forró sütőbe bementek a piték, 5-8 perc múlva fordítottam rajtuk,és megint 5-8 percig sültek (ez sütőfüggő). Nekem mindegyik zsebes lett,némelyik kicsit laposabb,nem púposodott fel annyira, de mikor levágtam a széléből 1 cm-t akkor megvolt bent a zseb baromi jó lett,puha,finom.
Ui:mivel többen kérdezték hogy nem e kell kettőt egymásra tenni,nem e kell bevágni stb..nem, nem kell semmi ilyet csinálni,a forró levegőtől fog felfújódni és lesz benne zseb :) de tényleg nagyon forró sütő szükséges hozzá.
Csirkemell (kb 60-70 dkg volt) kockára vágva,olajon pirítani,majd öntöttem rá 1 csomag Lucullus Gyros fűszert,amikor elpárolog a folyadék alóla akkor jó.
Lucullus fokhagymás és ezer sziget port vettem és a tasakon lévő utasítás szerint csináltam,de egyébként csak 1 doboz joghurt kell hozzá és annyi.
Paradicsom,hagyma,uborka van még a pitában a húson és az önteten kívül.
Készítettem már csak Schar B liszttel,vagy csak Nutri free mix per pane,vagy nutri és Farmo LP keverékkel,mindegyikkel ugyanúgy működik :)
Az előtészta összekeverés után a dagasztógép táljába 6 órát kelt. Ekkor hozzáadtam a többi lisztet és kb 5 percig dagasztottam. A sóval és a magokkal is kb 5 percig dagasztottam....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk....
Elkészítési idő: 55perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, majd hozzákeverni a sós, olajos lisztkeverékhez. ½ órát kelni hagyni, majd átgyúrni és cipókat vagy kifliket formálni, pihenni hagyn...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű