Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyros pitában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

25 dkg Nutrifree mix per pane liszt
210 ml meleg víz
1/2 cs szárított vagy 10 gr friss élesztő (én szárítottat használok mindig)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj

Elkészítés:


Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt volna egy kicsit.6 felé vettem golyókat formáztam kinyújtottam kb 13-15 cm átmérőjűre,de forgattam közbe nehogy leragadjon,majd tepsibe tettem,1 órát pihent majd a sütőt maximumra állítottam (nálam 240 fok). Forró sütőbe bementek a piték, 5-8 perc múlva fordítottam rajtuk,és megint 5-8 percig sültek (ez sütőfüggő). Nekem mindegyik zsebes lett,némelyik kicsit laposabb,nem púposodott fel annyira, de mikor levágtam a széléből 1 cm-t akkor megvolt bent a zseb baromi jó lett,puha,finom.

Ui:mivel többen kérdezték hogy nem e kell kettőt egymásra tenni,nem e kell bevágni stb..nem, nem kell semmi ilyet csinálni,a forró levegőtől fog felfújódni és lesz benne zseb :) de tényleg nagyon forró sütő szükséges hozzá.

Csirkemell (kb 60-70 dkg volt) kockára vágva,olajon pirítani,majd öntöttem rá 1 csomag Lucullus Gyros fűszert,amikor elpárolog a folyadék alóla akkor jó.
Lucullus fokhagymás és ezer sziget port vettem és a tasakon lévő utasítás szerint csináltam,de egyébként csak 1 doboz joghurt kell hozzá és annyi.
Paradicsom,hagyma,uborka van még a pitában a húson és az önteten kívül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készítettem már csak Schar B liszttel,vagy csak Nutri free mix per pane,vagy nutri és Farmo LP keverékkel,mindegyikkel ugyanúgy működik :)

Gyros pitában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BURGONYÁS-CSAVART RÚD
BURGONYÁS-CSAVART RÚD

A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. Beindítom az dagasztó-kelesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergely
Citromos nápolyi
Citromos nápolyi

1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors túrós
Gyors túrós

A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre teh...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

Oldjuk fel a cukrot és a sót a kézmeleg vízben. Morzsoljuk a lisztbe az élesztőt és a 1/2 csésze langyos vízzel készítsünk puha tésztát. Lisztezett deszkán gyúrjuk a tésztát néhány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk