Hozzávalók 2 gyökérkenyérhez:
fél kg liszt
minimum 3,5 maximum 5 g szárított élesztő
16 g (parajdi) só
4 dl langyos víz
Kedves Felhasználónk,
Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását.
A recept linkje:
http://www.gabojsza.hu/2014/10/a-tokeletes-gyokerkenyer.html
Sajnáljuk a kellemetlenséget és kérjük máskor csak szabadon felhasználható tartalmakat másoljon.
Csaladireceptkonyv.hu
- A sütőt 220 C-ra melegítjük és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral - A karfiolt összeturmixoljuk rizsszem méretűre - Összekeverünk minden hozzávalót és a tepsibe simítjuk,10-12...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük, és állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű