50 dkg liszt,
3 dl langyos víz,
2.5 dkg élesztő,
1 t.k. cukor,
1 t.k. só,
1 tojás,
1 e.k. olaj
+ 1 tojás a kenéshez (ez el is maradhat)
A vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapírra tepsibe tesszük és még 20-25 percig pihentetjük. Felvert tojással megkenjük, vagy nem és forró( 200°) előmelegített gőzös sütőben szép zsemleszínűre :D sütjük.
1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet. 2. Egy órára hűtőbe tesszük. 3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk...
Elkészítési idő:. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle. 20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam vissz...
Elkészítési idő:A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, benne a cukorral, sóval és a kanál zsírral, majd a lisztet is hozzáadva jó alaposan átgyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, majd a 8 r...
Elkészítési idő: