1 kg finom liszt, 2 kis pohár kefír, 2 dl langyos tej, 5 dkg élesztő amit felfuttattam cukros langyos tejben, 2 tk só, 1 ek cukor, 5 dkg olvasztott vaj, ízlés szerint sajt.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, 1 óra pihentetés után vékonyra nyújtottam, háromszögekre vágtam, szorosan a szélesebbik részétől feltekertem. Lekentem tejjel és megszórtam sajttal. Fél óra pihentetés után ment a 200 fokosra előmelegített gázsütőbe, aminek az aljába kis edénybe vizet tettem, és kb 20 perc alatt megsütöttem. Ebből a mennyiségből 16 Db kiflim lett.
Élesztő fut. Hozzá többi dagaszt. 1 - 1,5 óra kelés. 6 felé oszt, gömbölyít. Ellapít oválisra , felteker. 1 - 1,5 óra pihi. Sütő kapcsol 220 fok, gőz, alsó-felső. Leken, szór S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, jól nyújtható tésztát dagasztok a kenyérsütőgépben. Ha szükséges még kevés tejet adok hozzá, vagy ha túl lágy a tészta, akkor lisztet. Duplájára kelesztem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesDagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű