1 kg finom liszt, 2 kis pohár kefír, 2 dl langyos tej, 5 dkg élesztő amit felfuttattam cukros langyos tejben, 2 tk só, 1 ek cukor, 5 dkg olvasztott vaj, ízlés szerint sajt.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, 1 óra pihentetés után vékonyra nyújtottam, háromszögekre vágtam, szorosan a szélesebbik részétől feltekertem. Lekentem tejjel és megszórtam sajttal. Fél óra pihentetés után ment a 200 fokosra előmelegített gázsütőbe, aminek az aljába kis edénybe vizet tettem, és kb 20 perc alatt megsütöttem. Ebből a mennyiségből 16 Db kiflim lett.
.Az egészet bedagasztjuk, az olajat féldagasztásnál csurgatjuk bele.Duplára kelesztjük , 12-14 részre osztjuk egyenként átgyúrjuk gömbölyítjük és szilikonos papírral bélelt sütőle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforraljuk,bele tesszük a vajat ,a sót,majd beleöntjük a lisztet. Körülbelül 3 percig ,kevergetve főzzük,majd hozzá adjuk a reszelt sajtot is . Amikor elolvadt a sajt,a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű