Családireceptkönyv.hu

Lepénykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 közepes méretű burgonya
fél csomag porélesztő
fél bögre meleg tej
fél teáskanál cukor
1,5 bögre liszt
fél teáskanál só
olaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk.

A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül hagyjuk állni. A tésztából kisebb darabokat vágunk és olajos kézzel lepényeket formázunk belőle. Forró olajban mind a két oldalát megsütjük. Fokhagymával és tejföllel a legfinomabb, de rakhatsz még rá sajtot is.

Lepénykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Tökmaglisztes zsemle
Tökmaglisztes zsemle

összekeverjük 20percre pihentetjük 20percet sütjük 180'C

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vali kenyere
Vali kenyere

akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombócnak áll össze. kétszer 40 percig kelesztem az első után átmozgatom... a második után már begyújtottam a gázsütőmet...a jénai al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS
LÁNGOS

A víz mennyiségéhez kevertem az 1 ek. sót, elkevertem oldódásig. A lisztet tálba mértem, hozzákevertem a tasak élesztőport, a cukrot, majd a sós vízzel apránként kezdtem bedagaszt...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejes zsemle
Tejes zsemle

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Belerakjuk a puha vajat és a tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk