3 közepes méretű burgonya
fél csomag porélesztő
fél bögre meleg tej
fél teáskanál cukor
1,5 bögre liszt
fél teáskanál só
olaj
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk.
A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül hagyjuk állni. A tésztából kisebb darabokat vágunk és olajos kézzel lepényeket formázunk belőle. Forró olajban mind a két oldalát megsütjük. Fokhagymával és tejföllel a legfinomabb, de rakhatsz még rá sajtot is.
összekeverjük 20percre pihentetjük 20percet sütjük 180'C
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűakkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombócnak áll össze. kétszer 40 percig kelesztem az első után átmozgatom... a második után már begyújtottam a gázsütőmet...a jénai al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz mennyiségéhez kevertem az 1 ek. sót, elkevertem oldódásig. A lisztet tálba mértem, hozzákevertem a tasak élesztőport, a cukrot, majd a sós vízzel apránként kezdtem bedagaszt...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Belerakjuk a puha vajat és a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű