3 közepes méretű burgonya
fél csomag porélesztő
fél bögre meleg tej
fél teáskanál cukor
1,5 bögre liszt
fél teáskanál só
olaj
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk.
A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül hagyjuk állni. A tésztából kisebb darabokat vágunk és olajos kézzel lepényeket formázunk belőle. Forró olajban mind a két oldalát megsütjük. Fokhagymával és tejföllel a legfinomabb, de rakhatsz még rá sajtot is.
Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 1h35p Nehézség: Könnyű15 percet hűtőbe rakjuk. Vizes kézzel megformázzuk, magvakkal megszórjuk (elhagyható). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...
Elkészítési idő: 8 ora 45 perc Nehézség: Közepes