40 dkg. sima liszt,20 dkg rétes liszt,1 Liga margarin, 10 dkg.zsír,1 púpos kk. só 1 tojás,1 kefír, 2dl. langyos tejbe felfuttatott 3 dkg. élesztő,1 kk.sütőpor,ezt jól kidolgozni, duplájára keleszteni.
Amikor megkelt, lisztezett táblára kiöntöm, kicsit széthúzogatom , egyszer meghajtom mint a hájas tésztát,nem pihentetem azonnal a kellő vastagságúra nyújtom (jó két ujjnyira) és szaggatom.
Ezután pihentetem negyed órát tetejét tojás és olaj keverékével megkenem,majd szaggatom.
Először 180 fokon, majd kicsit kisebbre veszem a hőfokot és készre sütöm.
A kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...
Elkészítési idő: 3 óraÉn a habverő dagasztoszaraval kB. 10 percig szoktam, míg szép fényes nem lesz.. Dagasztani. Kigyurom deszkán a levegőt belőle, majd tálba letakarva kelesztem egy oracskat. Utána...
Elkészítési idő:Az élesztőt fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha kelt tésztát dagasztunk. 45 percig langyos helyen pihentetjük. Utána vékony négyzet a...
Elkészítési idő:Az élesztőt keverjük el a langyos tejben. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, egy egész tojást és az élesztős tejet. Gyúrjunk belőle rugalmas, homogén...
Elkészítési idő: