menu

Családireceptkönyv.hu

Almás táska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a tésztához:
(4 db háromszöghöz)
• 80 g Diawellness Sütőliszt (szerintem bármilyen – nem mag – liszttel működik)
• édesítő (nálam 1 tk Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• csipetnyi szódabikarbóna
• 1 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
• alma apró kockára vágva (kb. 30-40 g, sajnos nem fért bele több)
• édesítő
• vanília aroma (vagy vaníliás “cukor”, vanília őrlemény, stb.)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát, összeforgatjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 cm) Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe teszünk egy-egy tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik két tésztalappal és összesütjük. (nekem kb. 10 perc alatt sült meg, félidőben megfordítottam.) Én a tésztát szobahőmérsékleten pihentettem, de talán jobb hűtőbe tenni, mert úgy szerintem könnyebben lehet formázni, nyújtani. Nekem a pihentetés után egy kicsit lágy lett, és alá kellett lisztezni, de ettől függetlenül jól lehetett kezelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tejes zsemle
Tejes zsemle

A hozzávalókat összedolgozzuk, dagasztjuk, és langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, kis cipókat formázunk belőle, és kivajazott tepsibe tesszük. Még 20 percet kelesztj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Sós-sajtos tekercs (momwithfive)
Sós-sajtos tekercs (momwithfive)

Első lépésként futtassuk meg az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. Vegyük elő a robotgép üstjét, tegyük bele a többi hozzávalót, majd a végén adjuk hozzá a felfuttatot...

Elkészítési idő: 15 perc +25 süt
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Friss,nagyon könnyű házi zsemle
Friss,nagyon könnyű házi zsemle

Én ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pálinkás csörögefánk
Pálinkás csörögefánk

Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk