Hozzávalók a tésztához:
(4 db háromszöghöz)
• 80 g Diawellness Sütőliszt (szerintem bármilyen – nem mag – liszttel működik)
• édesítő (nálam 1 tk Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• csipetnyi szódabikarbóna
• 1 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
• alma apró kockára vágva (kb. 30-40 g, sajnos nem fért bele több)
• édesítő
• vanília aroma (vagy vaníliás “cukor”, vanília őrlemény, stb.)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát, összeforgatjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 cm) Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe teszünk egy-egy tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik két tésztalappal és összesütjük. (nekem kb. 10 perc alatt sült meg, félidőben megfordítottam.) Én a tésztát szobahőmérsékleten pihentettem, de talán jobb hűtőbe tenni, mert úgy szerintem könnyebben lehet formázni, nyújtani. Nekem a pihentetés után egy kicsit lágy lett, és alá kellett lisztezni, de ettől függetlenül jól lehetett kezelni.
A hozzávalókat összedolgozzuk, dagasztjuk, és langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, kis cipókat formázunk belőle, és kivajazott tepsibe tesszük. Még 20 percet kelesztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElső lépésként futtassuk meg az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. Vegyük elő a robotgép üstjét, tegyük bele a többi hozzávalót, majd a végén adjuk hozzá a felfuttatot...
Elkészítési idő: 15 perc +25 süt Nehézség: NehézÉn ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAlaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű