Barnarizslisztes kenyér
A napokban megosztottam a bagett, és lepénykenyér receptjét, de kérdeztétek, hogy utifűmagot el lehet-e hagyni. Mivel az utifű a sikért helyettesiti, ezért kellett keresni egy másik alternativát. Ebben a receptben xantánnal helyettisítettem, és egy tökéletes kenyeret kaptam. A liszt arányán változtatni kellett, mivel az utifű sok vizet felvesz. Nagyon finom lett, semmi mellékíze nincs!!
130 gr. barnarizsliszt
50 gr. cirokliszt
80 gr. tápiókakeményítő /vagy más keményítő/
1 tk. xantán
1 tojás
1 ev. kókuszzsir vagy sertés
1 tk. instant élesztő /vagy friss/
1 kk. cukor
1 tk. só
160 ml. langyos viz
Bedagasztottam, és egy hosszúkás kenyérformába tettem. Megkentem olajjal alul is és felül is, mert isteni izt ad neki.
Nagyon fontos, hogy sokáig süssük, hadd piruljon meg jól a teteje is és az alja is. Félidőben kivettem a formából, és úgy sütöttem. Én 200 fokon 50 percig sütöttem, de ez sütő függő.
Csak hidegen vágjátok fel.
De próbáljátok ki ebből a receptből a lepény kenyeret, mert nagyon finom. Zsemlének is finom lett, egy picit ellapult,
1. A lisztet, sót, sütőport egy edényben összekeverem, majd hozzáadom az olvasztott vajat (Én nem margarint, hanem étkezési vajat használok, mert az finomabb). Ez morzsás l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket beleszitáljuk egy nagyobb tálba, vagy kenyérsütő gép üstjébe. Mindenképpen abba, amiben majd dagasztani fogunk. Közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes