70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk a tésztát. Ha letelt a kelési idő akkor két cipóra v...
Elkészítési idő: 1 óraTálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfutta...
Elkészítési idő:Keverjük össze a kenyér összes hozzávalóját. Adjunk hozzá annyi meleg vizet (kb. 1-1,5 dl), hogy gyúrható kenyértésztát kapjunk. Konyharuhával lefedve, szobahőmérsékleten kelesszük...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: