70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk a tésztát. Ha letelt a kelési idő akkor két cipóra v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtom, majd kisebb téglalapokat vágok ki belőle. Az egyik végén bevagdosom, de nem vágom át., a másik végére teszek egy tk. túrót, egymásra hajtom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű