Családireceptkönyv.hu

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 púpos tk cukor
3 kk só
1 dl olaj
4 ek tejföl
2 tojás
3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)
Tetejére:

1 tojás
4 dl tejföl
3 nagy gerezd fokhagyma
1 kk só
25 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

Egy krumpli törővel pépesre törjük.

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk.

Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.

A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét bevágjuk..

Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek.

Hagyjuk még 30 percet kelni.

A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.

A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.

A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük.

Bőven befedjük a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kifli (Kálci)
Sajtos kifli (Kálci)

Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet feloldottuk, majd belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GM zsömle
GM zsömle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ciabatta 2
Ciabatta 2

A tervezett sütés előtti este kelesztőtálba öntöttem a langyos vizet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a lisztet, alaposan összekevertem és a nokedli sűrűségű tésztát lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós kifli
Vera Gedei Kedvelnék
Sós kifli

1 kg finomliszt szitálva, 50 g élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávés kanál cukorral, 15 percig felfuttatunk, tetejét liszttel megszórjuk, így kovászosabb lesz. Fél liter tejet me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk