Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 púpos tk cukor
3 kk só
1 dl olaj
4 ek tejföl
2 tojás
3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)
Tetejére:

1 tojás
4 dl tejföl
3 nagy gerezd fokhagyma
1 kk só
25 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

Egy krumpli törővel pépesre törjük.

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk.

Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.

A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét bevágjuk..

Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek.

Hagyjuk még 30 percet kelni.

A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.

A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.

A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük.

Bőven befedjük a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásmentes, aszalt áfonyás bögrés süti
Tojásmentes, aszalt áfonyás bögrés süti

a hozzávalókat összekevjük, és egy "kivajazott" (tejmentes margarin) és lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütni (kb 20-25 perc) és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt rétes
Kelt rétes

Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, amivel elkevertem...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Light Paleo fehérjében gazdag almás pite
Light Paleo fehérjében gazdag almás pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az almaréteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Egy tepsibe rétegezzük először a tészta egyik felét, majd az almát, végül a tészta másik felét. Előme...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Töltött zsemle
Töltött zsemle

Kikevertem,majd a formába tettem pici tésztát,rá sajtot és füstölt főtt tarját ( lehet más is ),majd megint tészta,sajt,tarja,végül tészta,kelesztettem kb 40 percet (ránézésre szok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk