Kovász :
250m l víz
250g liszt
1 db élesztő
1 evőkanál olaj
KENYÉR
15Gr cukor
30gr só
50 ml viz (meleg)
1kg liszt
2 ek étolaj
Kovász : Összekeverjük az élesztőt a meleg vízzel.. majd a lisztet ÉS EGY KANÁL ÉTOLAJAT keverem és habosra vagyis alaposan elkeverem ,. lezárt DOBOZBAN HAGYOM ÁLLNI 30 DE AKÁR EGY ÓRÁT
Utána hozzá adom a többi hozzávalót és alaposan kidagasztom
30 percet hagyom pihentetni:) (Zárt dobozba)
Majd ismét átgyúrom és 30 perc után megint .
Sütő edény aljáéba egy kis vizet engedek arra teszem a sütőpapírt és belehelyezem a kenyeret 30 percig hagyom pihenni és bevágom a kenyér tetejét
https://www.youtube.com/watch?v=MVGpNIScHVM
Letakarva 180 fokon légkeverésen 1 óráig sütőm :) Majd 10 percig pirítom :)
Kikevertem az összetevőket és azonnal pihentetés nélkül (!) kiolajozott felforrósított melegszendvicssütőbe adagoltam a felét, erre jött 10 g cukormentes baracklekvár (4 részre osz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevés,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítését tekintve valóban egy egyszerű receptről van szó, hiszen az összetevőket csak össze kell keverni, jól át kell dolgozni, hagyni kell pihenni és végül jól át kell sütni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű