Kovász :
250m l víz
250g liszt
1 db élesztő
1 evőkanál olaj
KENYÉR
15Gr cukor
30gr só
50 ml viz (meleg)
1kg liszt
2 ek étolaj
Kovász : Összekeverjük az élesztőt a meleg vízzel.. majd a lisztet ÉS EGY KANÁL ÉTOLAJAT keverem és habosra vagyis alaposan elkeverem ,. lezárt DOBOZBAN HAGYOM ÁLLNI 30 DE AKÁR EGY ÓRÁT
Utána hozzá adom a többi hozzávalót és alaposan kidagasztom
30 percet hagyom pihentetni:) (Zárt dobozba)
Majd ismét átgyúrom és 30 perc után megint .
Sütő edény aljáéba egy kis vizet engedek arra teszem a sütőpapírt és belehelyezem a kenyeret 30 percig hagyom pihenni és bevágom a kenyér tetejét
https://www.youtube.com/watch?v=MVGpNIScHVM
Letakarva 180 fokon légkeverésen 1 óráig sütőm :) Majd 10 percig pirítom :)
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni. 2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz25 dkg sima liszt, 25 dkg rétes liszt, 2 dkg élesztő 2 dl langyos tej, 1 dl víz, 1 tk só, tészta gyúrni 45 perc kelesztés, darabolni, 120 grammos darabokra, kb. 9-10 db lesz, gömb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű