15 dkg bármilyen fit életmódba beleillő liszt (update, szezám+zabliszt keverve....)
10 dkg búzasikér
0,5 zacskó instant élesztő
tk só
2 ek. xilit
1 dl olaj
2 dl tej
2 kanál natúr joghurt
1 tojás
A lisztet kimérjük és egy tálban összekeverjük a sikérrel, hozzáadjuk a sót, porélesztőt, és szépen sorban a többi hozzávalót. Arra figyeljünk, hogy a hozzávalók szoba-hőmérsékletűek legyenek, a tej pedig langyos. Ez azért fontos, mert így tudnak majd szépen dolgozni az élesztőgombák. Ne ijedjünk meg kissé ragacsosnak fog tűnni először a tészta, de ez nem baj, ahogy jobban kidolgozod szép lesz. Nem kell bele több lisztet tenni, mert ezek magas rosttartalmú lisztek és kelés közben még majd dagadni fog. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, ezután zsömléket formálunk és még fél órát kelesztjük. Gyönyörűségesek lettek :) Ezután lekenjük tojással és 18 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Mindegyik hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Ha kész, formázzunk belőle gombócot, kicsit lapítsuk ki,...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszetörjük a banánt és hozzákeverjük a többi hozzávalót, annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű