1 kg liszt
2 dkg margarin
1,5 dkg só
1,5 dkg cukor
sikér
3 dkg élesztő
30 ml tej
20 ml víz
dagaszt, kemény tészta. 15 perc pihi.
20 felé oszt, gömbölyít. 15 perc pihi. Tésztagépen átenged. Felteker.
kel 35-40 perc. Spiccel 240 fok 15 perc gőz,
Bársony Krisztiűn
A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrozott kakaóval. Feltekerjük és 1-2 cm-s szeletekre vágjuk. 35 percet kelesztjük. 210 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajbogyót lecsepegtettem és finomra vágtam. A tejet, vizet és egy tojást egy bögrében mértem, belemorzsoltam az élesztőt és alaposan elkevertem. A hideg vajat fél centis csí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 db tojás (egy evőkanálnyit vegyünk ki belőle a kenéshez) Élesztőt tejjel és cukorral összekevertem, pici liszttel megszórtam a tetejét és felfuttattam. Összekevertem az olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGabor Barocsi – Mit fözzek ma magunknak?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű