1 kg liszt
2 dkg margarin
1,5 dkg só
1,5 dkg cukor
sikér
3 dkg élesztő
30 ml tej
20 ml víz
dagaszt, kemény tészta. 15 perc pihi.
20 felé oszt, gömbölyít. 15 perc pihi. Tésztagépen átenged. Felteker.
kel 35-40 perc. Spiccel 240 fok 15 perc gőz,
Bársony Krisztiűn
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő cukor tej, fel futtattam, hagytam kicsit kelni, ezután mindent egybe kevertem, egy órát pihent és akkor 2 cm-re kinyujtottam majd kiszaggattam... egy tojást felvertem és le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes