Előző este öregtészta: 240g víz 2,5 dkg élesztő, 30 dkg sima liszt. Másnap hozzáadni, 300 g víz, 600g liszt ( 40 dkg sima, 20 dkg rétes ) 1 púpozott evőkanál só, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál ecet.
Kenyértésztát dagasztunk. 1,5-2 óra kelesztés, majd formáztam, duplára kelesztettem. Jénaiban hideg sütőben indítva, 200 fokon sütöttem.
Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk,...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom. Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk. a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtj...
Elkészítési idő: 1 óraA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc) Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jó...
Elkészítési idő: 1 óra